Livsplanen

Ikke kategoriseret

Vi med hus og have

livsplanen

Det er noget af en udfordring at tage springet fra at være lykkelig lejer af en lejebolig til at være den endnu mere lykkelige ejer af en ejerbolig.

I drømme er alt rosenrødt; og virkeligheden bliver nogen gange lidt mere grånuanceret når man først ejer sin bolig, og dermed har ansvaret for alt selv.

Det er vigtigt at have en god forsikring af sin bolig. Og forsikringer er en jungle af finde rundt i. Det er svært nogen gange at sammenligne hvad der dækker hvor. 

Man skal huske de skjulte rør, og svamp og råd. Der skal forsikres mod skadedyr og vandskader samt storm.

Jeg vedligeholder mit hus det bedste jeg har lært, Der er mahogni vinduer og de kræver en god gang ædeltræsolie ind imellem. De holder sig flotte i mange år og udgår udtørring. Jeg har et lille cykelskur, det bliver også malet jævnligt. 

Min hjælp til selvhjælp når evnerne ikke rækker

Ind imellem skal jeg have hjælp til ting på og i mit hus og min have jeg ikke magter eller kan selv. Når det er tilfældet, indhenter jeg tre tilbud på den opgave jeg skal have løst på byggestart.dk

Inden for kort tid får jeg tilbud fra tre forskellige håndværkere, og jeg kan umiddelbart vælge imellem dem, eller jeg kan se hvad andre har af erfaringer med de pågældende håndværkere.

Vi med hus og have

Det sidste jeg har fået lavet på mit hus er at få lagt nyt tagpap på mit tagpaptag. Mit hus har ikke helt fladt tag men en hældning på 11 grader. Udefra ser det ud som om taget er fladt; men når man kommer indenfor kan man godt se på lofterne at der er en fin hældning. Jeg havde hørt fra naboerne med lignende tage, at det var vigtigt at finde en håndværker der var rigtig god til den slags tage, da et par af dem havde haft dårlige oplevelser med for billige tilbud.

Nu er taget flot og nyt og det kan holde de næste tyve år. Mit næste projekt bliver nok at få tilbud på et nyt hegn rundt om huset, Der er godt nok et hegn nu, men det har noget af en hældning på den ene langside, og det er flere år siden det har set pænt ud.

 

Tags:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top