Livsplanen

Ikke kategoriseret

Skal du overveje et F1 lån?

livsplanen

Et F1 lån er et variabelt rentetilpasningslån som skal refinansieres hvert år. Dette er den laveste frekvens for hvornår de skal refinansieres. Dette betyder at du ved udgangen af hvert år ikke ved hvad din rente vil være det næstkommende år. Mange boligejere har svært ved denne usikkerhed.

Når du køber et hus eller lejlighed skal du som oftest ud låne. Lån af penge til købet foretages i en kombination af et kreditforeningslån og boliglån. Boliglånet står for andelen af gælden over de 80% hvorimod de 0-80 % bliver belånt af kreditforeningsselskabet. Dette gør at for et hus på en 1 million kroner så er der kreditforeningsgæld på 800.000. Derfor er et F1 lån risikabelt for mange mennesker hvis de ikke har luft i deres økonomi til at klare at det både kan gå op og ned med hensyn til renten.

Usikkert

For renten kan stige det er ikke kun ensbetydende med lav rente at man har et F1 lån. Denne usikkerhed gør det farligt hvis man bruger de penge man ellers har sparet på den lave rente på forbrug. Et F1 lån kan dog være en god mulighed for dem som kan afsætte ekstra penge til afvikling af gæld. For på denne måde er de ikke nær så sårbare overfor en eventuel rentestigning idet de har nedbragt gælden.

Der findes alternativer til et F1 lån når du skal lån penge. Kan du godt lide tanken om lav rente og rentetilpasningslån men modsat er bekymret for om du kan klare en større rentestigning kan du vælge at fastfryse renten i for eksempel 3 eller 5 år. På denne måde kombinere du den lave rente med en øget form for sikkerhed. For begynder renten at stige og du allerede kan se det nu kan du begynde at planlægge nu til at det sker om 5 år. Så hvilken form for lån du skal vælge afhænger helt og holdent af dit temperament og hvilket forventninger du har til renten i fremtiden. Tror du på fortsat lav rente skal du have et F1 lån. Tror du på rentestigninger er fastforrentet eller F5 lån valget for dig. 

Skal du overveje et F1 lån?

Tags:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top