Livsplanen

Ikke kategoriseret

Nyttig viden om Dubai

livsplanen

Nyttig viden om Dubai

Hvis du overvejer en vinterrejse til Dubai, kan det være rart at kende lidt til landet. Hvor ligger det, hvordan kan du opføre dig osv. Alt dette kan du blive klogere på i denne artikel.

Hvor ligger Dubai?

Først og fremmest er det rart at vide, hvor Dubai egentlig ligger. Dubai er både et emirat og en by (i emiratet), der ligger i landet De Forenede Arabiske Emirater. Landet består foruden Dubai også af seks andre emirater, der har mere eller mindre selvstyre hver især.

Som nærmeste naboer har De Forenede Arabiske Emirater Saudi-Arabien og Oman. Saudi-Arabien er et ret lukket land, men Oman er helt klart et besøg værd. Det kan gøres i lejet bil, med fly eller på et krydstogt.

Dubai lufthavn

Du lander i Dubai lufthavn, når du kommer til Dubai. Her får du et visum, der gælder i 30 dage (og som kan forlænges med yderligere 30 dage). Der er også en tax free shop, der godt kan betale sig at bruge – mere om det lidt længere nede.

Dubai er et knudepunkt for trafikken mellem Europa og Asien, så du vil helt sikkert opleve en meget travl lufthavn. Der er da også alle de faciliteter, som man kan efterspørge sådan et sted.

Alkohol

Grunden til, at du bør købe din alkohol i tax free shoppen er, at du ikke kan købe alkohol i Dubai – bortset fra nogle enkelte steder.

Der er ingen butikker, som sælger alkohol. Og de fleste restauranter og natklubber gør heller ikke. Der er dog enkelte barer og restauranter, som har tilladelse – oftest i forbindelse med et hotel.

Kvinde i Dubai

Det er utrolig nemt at være kvinde i Dubai. Du kan sagtens tage en taxa selv eller gå i fred på gaden som kvinde.

Og så længe du klæder dig respektfuldt, behøver du heller ikke frygte noget der. Tørklæder er helt valgfrit og ikke noget, som du behøver at bekymre dig om.

Så er du alene-kvinde, så kan du sagtens tage til Dubai

Sikkerheden

Der er ingen grund til at føle sig utryg i Dubai. Heller ikke i relation til terror. Regionen er godt nok et uroligt sted, men der er ikke større risiko for terrorhandlinger her, end der f.eks. er i London.

Så den største sikkerhedsrisiko er i virkeligheden trafikken, hvor der bliver kørt stærkt – og ikke altid lige godt. Kravene for at få et kørekort her er ikke helt de samme som i Danmark – og det kan ses. 

Tags:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top