Livsplanen

Ikke kategoriseret

Musikterapi

livsplanen

Jeg har et par venner, der godt kunne tænke sig at læse noget, der har med musik at gøre. På Aalborg Universitet har de nogle forskellige uddannelser, der ligger i dette felt. Fx musikterapi uddannelsen, hvor man bliver terapeut indenfor musik. Dette vil min bedste veninde gerne uddanne sig som. Musikterapi er mest af alt terapi for folk, der ikke kan udtrykke sig på anden måde end gennem musisk udfoldelse. Sådan forstår jeg det i hvert fald. Men så vidst jeg ved, kan musikterapi også være mange andre ting. Jeg hørte en musikterapeut snakke om musik som helbredende middel i radioen. Han var på et hospital, og han snakkede med syge børn her. Det var meget trist.

 

Et smukt lyd værk

Musikterapi

Han snakkede med børnene om, hvilket dyr deres sygdom ville være, hvis det var et dyr. Nogle af børnene sagde, at deres sygdom ville være en tiger. Andre sagde en hval. Nogle en hest, fordi sygdommen var stædig. Det var virkelig et trist program, men lavet på en smuk og livsbekræftende måde. Han brugte børnenes svar til at lave det endelige lyd værk. Det er videnskabeligt bevist, at musik har en helbredende virkning på kroppen.

Selvom musik har en helbrende virkning på kroppen, er det kun den musik, der er lavet netop til at helbrede. Musik med højt tempo virker ikke godt. Så den pop musik jeg i weekenden hørte til min venindes 30 års, kan umuligt have haft en helbrende virkning på nogle af os gæster. Bortset fra det var det en fantastisk fest, hvor der var bestilt sjove tjenere fra Café Kølbert. Tjenerne gav et brag af et show.

Tags:
Back to top