Livsplanen

Ikke kategoriseret

Hul på nedløbsrøret

livsplanen

Er uheldet ude og er der gået hul i den tagrende, så er det heldigvis ikke så slemt som du måske skulle tro. Faktisk er det utroligt nemt at foretage reparation af tagrender, du skal blot lige have fundet ud af hvilken løsning du skal bruge til hvilket problem.

Problemerne med tagrender sker ofte, fordi de er noget af det udsatte på dit hus. Foruden at skulle holde til vind og vejr, så kommer der også masser af blade og andet snavs ned i og menneskelige fejl så som at påkøre nedløbsrøret eller ramme tagrenden med en fodbold spiller også ind. Disse ting sker og man må bare vende sig til at skulle reparere en tagrende et par gange i løbet af ens tid.
Hul på nedløbsrøret
Den hyppigste type reparation af tagrender er at få ordnet et forstoppet nedløbsrør. Der kommer et tidspunkt, hvor det ikke kan klare flere blade og så skal du til at have dem ud igen. Her kan du købe et rensebånd til formålet, som du kan få i Harald Nyborg til blot 15 kroner. Det maser du så langt ned i røret du kan og så hiver op igen.

Op kommer alle bladende og på den måde arbejder du dig langsomt igennem forstoppelsen og til sidst skyller efter. Er der tale om et decideret hul i din tagrende, så er den gamle men gode løsning af tage et lille nyt stykke tagrende og lime uden på hullet. Der er dog fundet en nemmere metode og det er at købe produktet vandfast fra Borup kemi. Det er en slags pasta du smører uden på hullet og så forsegler det selv hullet. Det koster 150 kroner for 375 milliliter.

Synes du at du har rigeligt travlt til dagligt eller føler du ikke at hænderne er skruet godt nok på til at det er noget du selv vil give dig i kast med, så er der masser af muligheder for at få hjælp.

Det vil naturligvis koste lidt ekstra da du så skal betale andre for deres tid, men kigger du på diverse fora eller tjenester hvor folk tilbyder deres hjælp (uden nødvendigvis at være håndværksuddannede), så kan du ofte finde meget kompetente folk til fornuftige priser. Eksempelvis fandt jeg en ældre herre som var pensioneret, men godt kunne lide at arbejde med til hus og sin have. For 100 kroner i timen kom han gerne og lavede lidt af hvert og han gjorde et rigtig godt stykke arbejde.

Men led se og se hvad du kan finde.

Tags:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top