Livsplanen

Ikke kategoriseret

Brugervenlighed som en topprioritet hos SE

livsplanen

Brugervenlighed som en topprioritet hos SE

Brugervenlighed er vigtig for SE, som netop har lanceret en ny hjemmeside, som skulle siges at være mere brugervenlig.

SE er et enegiselskab, som leverer strøm, gas, internet og telefoni til rigtig mange danskere i syddanmark – SE står nemlig for Syd Energi. SE er et af de største af de mange mindre energi selskaber i Danmark og som inden for de sidste år, i samarbejde med en del andre elselskaber har investeret store summer i fibernet, som skal sikre hurtigt og sikkert internet i SE’s egen forsyningsområde. Fibernettet skal først og fremmest sikre at man længere ude på landet også kan få en hurtig og sikker forbindelse. 

Fibernettet er under opbyggelse og elselskaberne kan endnu ikke se det store afkast af investeringen. Hos mange har det indtil videre kun været en underskudsforretning. Til trods for dette er der dog stadigvæk rigtig mange selskaber, der tror på at det bare er et spørgsmål om tid. Faktisk, hvis jeg husker korrekt, var SE sidste år et af de første selskaber, som faktisk oplevede et overskud på fibernettet. 

De mange elskaber vi har i Danmark er i meget høj grad små foreninger, som i mindre forsyningsområder, igennem mange år, selv har stået for strømmen i lokalsamfundet. Disse foreninger fungerer på at absolut minimum med mindre end én ansat og uden den store udvikling. Disse selskaber har dog stort potentiale til at udnytte nogle af de mange muligheder virksomhederne har for at udnytte alternative energikilder. Et godt eksempel på dette er Bornholms energi som har udviklet en biomasse forbrændingsafdeling. Her fokuseres der udelukkende på biomasse energi, og målet er over tid, at kunne forsyne hele Bornholm med biomasse energi, således at der ikke længere vil være brug for energi fra kul afbrænding og andre ikke-nedbrydelige energi kilder. 

Andre interessante energi kilder der er meget op i tiden er bølge energi. Der er dog lidt en ambivalent holding til bølge energi. Dong energy investerer i bølge energi, men det virker til de mindre energiselskaber holder lidt igen med investeringerne, hvilket nok skyldes at man ikke helt kender effekten ved bølge energi endnu, men forhåbenligt vil vi se meget mere af det i fremtiden. 

Tags:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top