Livsplanen

Ikke kategoriseret

Bredbånd – en livsnødvendighed

livsplanen

Bredbånd – en livsnødvendighed

Vi skal ikke så mange år tilbage før det var mere primitive ting, som blev betragtet som livsnødvendigheder: Mad, drikke, tag og hovedet. Men de ting er der – i hvert fald her i Danmark – sørget for. Det er de færreste i Danmark, som går sultne og tørstige i seng – udendørs.

I dag er det ofte andre, materielle ting, som er rykket op i ligaen for ”livsnødvendigheder”. Det er ting som Iphone, fladskærm og lignende. En af de ting, som jeg selv vil være meget ked af at undvære er mit bredbånd.

Jeg kan stadig huske, da jeg gik fra mit gamle, larmende 28.8 modem til ISDN. Hold da fast, hvor gik det lige pludselig hurtigt. Og da der så gik bredbånd i den: 1 Mbit. Det var jo helt vildt.

I dag ville jeg nok være ret ”fornærmet”, hvis jeg skulle nøjes med en så lav hastighed. Det skyldes, at jeg bruger nettet til mange flere ting end dengang, hvor bredbånd stadig lå i vuggen.

Hurtigt bredbånd – ja tak

Stille og roligt er der skruet op for hastigheden på mit bredbånd. Det er mit indtryk, at jeg få en stadig hurtigere forbindelse for de samme penge. Desværre ligger det ikke lige for, at jeg får en 50/50 Mbit forbindelse lige med det samme. Som jeg lige husker det, så er det ikke teknisk muligt, hvor jeg bør – med mindre jeg vælger at bruge en halv månedsløn på en sådan forbindelse. Og så stort er behovet da heller ikke for at det skal gå lynende hurtigt.

Hvis jeg ikke tager meget fejl, så vil jeg inden for de næste par år have en bredbåndshastighed, som ligger væsentligt over min nuværende. Og en del af mit netforbrug vil sikkert også blive flyttet over på min mobiltelefon, som jo efterhånden kan bruges til meget andet end telefoni. Det kræver så lige, at jeg anskaffer mig en smart phone, så jeg kan lave alle de sjove ting. Heldigvis er priserne på den type telefon jeg går efter ved at være på et sådan niveau, hvor det begynder at blive attraktivt. Så lur mig, om ikke dette bliver året, hvor jeg flår en smart phone ned af hylden – som supplement til mit dejlige bredbånd.

Tags:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top