Livsplanen

Ikke kategoriseret

At låne penge i en svær tid

livsplanen

Livet er en underlig ting og der kan opstå situationer, hvor man er nød til at flytte til sit eget sted ret pludseligt. Det kan være at man er blevet separeret fra ægtefællen eller at man finder ud af at man er gravid.

Så skal man til at finde sig en lejlighed med det samme og det er ikke ligefrem det nemmeste at gøre i denne tid, hvor huspriserne falder og lejepriserne stiger. Samtidig skal der altid betales et stort depositum eller indskud i lejligheden på 3 måneders leje, hvilket nemt løber op i en 20.000 kroner.

Står man og pludseligt skal flytte er dette ikke ligefrem noget man har stående på kontoen og så kan man være nødsaget til at optage et lån til depositum.

Kommunen vil i nogle tilfælde være behjælpelige, hvis du kan påvise at du er blevet separeret eller gravid, hvor du både vil komme foran i køen til en lejlighed, og hvor du kan få et billigt lån til depositum.

Du vil nok komme til at skulle holde et møde med kommunen omkring din situation, men hvis de kan hjælpe dig er det helt klart fordelagtigt. Der findes også nogle andre muligheder, desværre er de en hel del dyrere, men det kan være nødvendigt, hvis ikke kommunen finder at din sag er nødvendig at give hjælp til.

Det første kan være en tur i banken, hvor de kan give dig et forbrugslån. Sådan et kommer til at ligge på en rente på omkring de 10 %, men er klart det bedste at gå efter, hvis du ikke har andre muligheder. Du bør ikke lade dig friste af de mange reklamer på nettet for quicklån, for her ligger renten på de 20 % og så kan det være meget svært at skulle betale pengene tilbage.

En sidste vigtig ting at huske på når man flytter i lejlighed er, at man skal læse kontrakten ordentligt igennem. Det er ikke alle udlejere der ved hvordan sådan en bør se ud og hvad den skal indeholde. Er du i tvivl, så find en skabelon på nettet eller tal med de offentlige instanser der alene har til formål at sikre lejeres rettigheder.

At låne penge i en svær tid

Tags:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top